Известие

Collapse
No announcement yet.

Спукана глава на 156, сега какво да предприема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спукана глава на 156, сега какво да предприема

Давайте съвет колеги,

днес свалиха главата на Алфата от подписа ми и след като я надуха се оказа че при 4 цилиндър е спукана главата. Майстора каза че е на такова място където няма шанс и да се завари.
    От тук на там какво е най добре за мен / от финансова точка / и за колата / от към работа на двигателя като преди да е отварян /.

Да търся глава втора употреба или да ми търсят цял двигател.
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd, 140 hp '02
    EX...Fiat Tempra 1.6

Друга глава, шлайф, гарнитура и готово.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ако не си имал други прблеми с мотора, като например трудно палене или висок разход на масло, търси само глава втора употреба.
      После задължително я пращаш в сервиз за глави, за ревизия/ремонт + шлайф.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Единственото нещо което ме притеснява приказките на всички че един двигател отвори ли се веднъж вече не е същият двигател.

Вече се ровя из нета за такава глава. Я кажете да си сверя часовника, такава глава колко би струвала.
        Last edited by miraco; d.m.y г., 20:17.
        EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Първоначално публикувано от miraco Покажи съобщение
          Единственото нещо което ме притеснява приказките на всички че един двигател отвори ли се веднъж вече не е същият двигател.
          Това са глупости за отварянето на двигателя

Къде и как се установи че главата е спукана?
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Няма нищо вярно в това. Ако "новата" глава се подготви, както трябва и се монтира кадърно, моторът ти ще е по-добре отпреди пукането.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами ще търся глава и ще се надявам майстора добре да се справи.
              Преди малко говорих с колега от Варна но 500 лв. за глава втора употреба са ми множко. Така че продължавам да търся.
              EX...Fiat Tempra 1.6

Comment

Тъй тъй сте я разколачили, що не направите една пълна ревизия на мотора, сегментите да се видят, основните и биелните лагери да се сменят, ново масълце и с новата картуна ако се направи както си трябва доста дълго време ще си я караш с усмивка.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

И аз съм на мнението, че отварян мотор не значи, че никога повече няма да е добър мотор.

Отделно, ако така или иначе сте го отворили, премерете всичко - ключ на сегменти, прегледайте блока, коляновия вал, лагерите и сменете маслото, антифриза и всички гарнитури. Почистете и картера и прегледайте маслената помпа за всеки случай. Идеята е като ще плащаш труд, поне да го плащаш веднъж.

Успех.
                  '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                  Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Правилно - не е същия вече.......може да изтрае и повече от колкото до момента в който е отворен........
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А може и да му се потвърдят притесненията....зависи кой го прави, как го прави и с какво го прави.Иначе в завода двигателите се правят от най-обикновени хора със съответните познания и опит обаче.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

грешка
                        Last edited by Alex_26; d.m.y г., 22:44. Основание: грешка

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Тъй тъй сте я разколачили, що не направите една пълна ревизия на мотора, сегментите да се видят, основните и биелните лагери да се сменят, ново масълце и с новата картуна ако се направи както си трябва доста дълго време ще си я караш с усмивка.
                          Ей вие какво го направихте човека. За пукната глава основен ремонт да прави. То верно че ще има много по-надежден и здрав агрегат ама и цената на ремонта ще дойде бая по-солена. И кой е казал че я е извадил мотора и го е разглобил?
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

На чуж гръб изглежда лесно
                            алфа ромео 156 тс

Comment

Working...
                            X